Smeedwerk

Bij de Vuurvlam kunt u terecht voor nostalgisch én modern kwalitatief hoogwaardig smeedwerk. Denk hierbij aan hekken, poorten, roosters en meer. We maken nieuw én restaureren. Bestaande hekken bijvoorbeeld worden vakkundig gerestaureerd om weer lange tijd mee te kunnen. Ze worden gemonteerd, gestraald en waar nodig van nieuwe onderdelen voorzien. Daarna wordt er een schopeerlaag op aangebracht, die afgewerkt wordt met een poedercoating. Vervolgens worden de poorten of hekken weer gemonteerd. Bekijk de foto's voor enkele voorbeelden van projecten en producten.

Tuinelementen

Metaal is uitstekend toe te passen in tuinen of parken. De Vuurvlam maakt verschillende tuinelementen op maat, zoals overkappingen met glas, pergola's, wateruitlopen, vijverranden, tuinhaarden en barbecues. Bekijk de foto's voor enkele voorbeelden van projecten.

Staalbouw

De Vuurvlam heeft jarenlange ervaring in toelevering van staal voor de bouw. Denk hierbij aan liggers en kolommen, spanten, luifels, stalen ramen en deuren, trappen en leuningen, schoorsteenkappen en nog veel meer. Voor binnenwerk dat uit het zicht valt gebruiken we gestraald en gemenied staal. Voor buitenwerk verzinken we het staal, waarna het in iedere gewenste kleur gepoedercoat kan worden. Bekijk de foto's voor enkele voorbeelden van projecten.

 

Kunst

De Vuurvlam werkt al jaren nauw samen met kunstenaars. De ene keer is het een exact uitgewerkt plan, de andere keer ontstaat het kunstwerk in gezamelijke uitvoering. Een veel gebruikt materiaal is Cortenstaal. Dit staal vormt een oxidelaag, wat doorroesten verhindert. Bekijk de foto's voor enkele voorbeelden van projecten.

Trappen en leuningen

Een trap is natuurlijk functioneel, maar bepaalt ook de uitstraling van een gebouw of ruimte. De Vuurvlam heeft veel ervaring in het maken van stalen (onderdelen voor) trappen en biedt veel mogelijkheden. Denk hierbij aan antislip geperforeerde plaattreden of houten treden, traphekken uit buizen of invulling met glaspanelen of strekmetaal. Leuningen kunnen worden gemaakt van staal of roestvaststaal. Vrijwel alles is mogelijk. Binnen werken we de trap af met een duurzame poedercoatlak, voor buitentrappen is zink noodzakelijk. Na het verzinken kan er een poedercoatlaag worden aangebracht in iedere gewenste kleur. Bekijk de foto's voor enkele voorbeelden van projecten.

Pagina 1 van 2

Contactformulier